JADŁOSPIS
Poniedziałek 29.05.23
Śniadanie: Chleb razowy z szynką konserwową, pomidor, szczypiorek, kawa z mlekiem. 1,7,9,11,12
II Śniadanie: Kanapka wiosenna – chleb baltonowski, sałata, rzodkiewka, ogórek zielony, kiełki, herbata z cytryną. 1,7,9,11
Obiad II danie: Risotto drobiowo-warzywne, kompot. 1,7,9,11 Zupa: Koperkowa z ziemniakami i wkładką mięsną. 1,9,11
Wtorek 30.05.23
Śniadanie: Mleko z kaszką manną – kubek, kanapka z pasta twarogową z rzodkiewką i szczypiorkiem. 1,3,7,9,11
II Śniadanie: Deser hiszpański (wyrób własny), woda z miętą i cytryną. 1,9,11
Obiad II danie: Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym, mizeria z jogurtem, ziemniaki, kompot owocowy. 1,7,9,11
Zupa: Krem z selera z groszkiem ptysiowym. 1,7,9,11
Środa 31.05.23
Śniadanie: Chleb staropolski z pieczonym schabem, ogórek małosolny (wyrób własny), ketchup, herbata zielona z imbirem i miodem. 1,7,9,11,13
II Śniadanie: Truskawki świeże, sok tłoczony jabłkowy. 9,11 Bakalie 5,8,11,13
Obiad II danie: Pyzy drożdżowe z sosem waniliowo-jogurtowym, woda nisko sodowa. 1,3,7,9,11 Zupa: Zupa kurczakowa z zielona pietruszką 1,9,11
Czwartek 01.06.23
Śniadanie: Rogalik z serem salami i rukolą, kakao. 1,3,7,9,11
II Śniadanie: Lody piknikowe, mix owoców: borówki, mango, truskawki. 1,7,9,11
Obiad II danie: Kąski z kurczaka (wyrób własny), frytki, marchewka Junior, kompot. 1,3,7,9,11
Zupa: Budyniowa z grzankami. 1,7,9,11
Piątek 02.06.23
Śniadanie: Tosty z pieczywa pełnoziarnistego z szynką drobiową i żółtym serem, ketchup, herbata z cytryną. 1,7,9,11,12,13
II Śniadanie: Jabłka, chrupki kukurydziane, sok pomarańczowy. 1,3,7,9,11 Bakalie 5,8,11,13
Obiad II danie: Paluszki rybne (wyrób własny), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z brzoskwiniami, kompot truskawkowy. 1,3,7,9,11 Zupa: Z czerwonej soczewicy z makaronem. 1,9,11