JADŁOSPIS
Poniedziałek 04.12.23
Śniadanie: Chleb farmerski z makrelą wędzoną, ogórek kiszony, bawarka, 1,4,7,9,11,13
II Śniadanie: Półmisek warzywny: marchew, rzodkiewka, ogórek, kalarepka, herbata lipowa z miodem. 9,11
Obiad II danie: Spaghetti z sosem bolońskim, sok tłoczny gruszkowy. 1,9,11 Zupa: Jarzynowa na mięsie. 1,7,9,11
Wtorek 05.12.23
Śniadanie: Chleb pszenny z pastą jajeczną i szczypiorkiem, kawa z mlekiem. 1,3,7,9,11
II Śniadanie: Serek owocowy „serduszko”. Sok tłoczony malinowy. 7,9,11
Obiad II danie: Dorsz opiekany, surówka wielowarzywna z mango, ziemniaki puree, napar z herbaty żurawinowej. 1,3,4,7,9,11 Zupa: Krem z porów z makaronem. 1,7,9,11
Środa 06.12.23
Śniadanie: Chleb razowy z szynką konserwową z żółtym serem, kiełki brokuła, herbata z ksylitolem. 1,7,9,11,12,13
II Śniadanie: Mandarynki, sok pomarańczowy. 9,11
Obiad II danie: Filet drobiowy panierowany, frytki z pieca konwekcyjnego, surówka z kapusty pekińskiej z brzoskwiniami, kompot owocowy. 1,3,7,9,11 Zupa: Koperkowa z kluseczkami. 1,3,7,9,11
Czwartek 07.12.23
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami ryżowymi, bułka wrocławska z musem jabłkowym – wyrób własny. 1,7,9,11
II Śniadanie: Cząstki jabłek i gruszek, herbata rooibos z cytryną. 9,11
Obiad II danie: Klopsiki wołowo-wieprzowe w sosie pieczeniowym, kasza kus-kus, fasolka szparagowa na parze, woda z cytryną. 1,3,7,9,11
Zupa: Kapuśniak mazurski. 1,9,11
Piątek 08.12.23
Śniadanie: Chleb mieszany z szynką parzoną i kolorową papryką, rukola, kawa z mlekiem. 1,7,9,11,12,13
II Śniadanie: Kefir z truskawkami – wyrób własny, ciastko owsiane z żurawiną. 1,3,7,9,11
Obiad II danie: Hot – dogi z parówką z szynki, żółty ser, ogórek zielony i ketchup, woda z sokiem pomarańczowym. 1,3,7,9,11,12 Zupa: Fasolowa przecierana. 1,9,11