Publiczne Przedszkole nr 15 w Pile

Jadłospis 04.12-08.12.2023r.

 

JADŁOSPIS

Poniedziałek          04.12.23

Śniadanie:  Chleb farmerski z makrelą wędzoną, ogórek kiszony, bawarka, 1,4,7,9,11,13

II Śniadanie: Półmisek warzywny: marchew, rzodkiewka, ogórek, kalarepka, herbata lipowa z miodem. 9,11

Obiad II danie: Spaghetti z sosem bolońskim, sok tłoczny gruszkowy.    1,9,11                                                             Zupa: Jarzynowa na mięsie.   1,7,9,11

 

Wtorek             05.12.23

Śniadanie:  Chleb pszenny z pastą jajeczną i szczypiorkiem, kawa z mlekiem.    1,3,7,9,11

II Śniadanie: Serek owocowy „serduszko”. Sok tłoczony malinowy.   7,9,11

Obiad II danie: Dorsz opiekany, surówka wielowarzywna z mango, ziemniaki puree, napar z herbaty żurawinowej.   1,3,4,7,9,11                                                                                                                                                                            Zupa: Krem z porów z makaronem. 1,7,9,11

 

Środa             06.12.23

Śniadanie: Chleb razowy z szynką konserwową z żółtym serem, kiełki brokuła, herbata z ksylitolem.     1,7,9,11,12,13

II Śniadanie: Mandarynki, sok pomarańczowy.   9,11

Obiad II danie: Filet drobiowy panierowany, frytki z pieca konwekcyjnego, surówka z kapusty pekińskiej z brzoskwiniami, kompot owocowy.  1,3,7,9,11                                                                                                                    Zupa: Koperkowa z kluseczkami.  1,3,7,9,11

 

Czwartek         07.12.23

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami ryżowymi, bułka wrocławska z musem jabłkowym – wyrób własny.   1,7,9,11

II Śniadanie: Cząstki jabłek i gruszek, herbata rooibos z cytryną.  9,11

Obiad II danie: Klopsiki wołowo-wieprzowe w sosie pieczeniowym, kasza kus-kus, fasolka szparagowa na parze, woda z cytryną.     1,3,7,9,11

Zupa: Kapuśniak mazurski.   1,9,11

 

Piątek             08.12.23

Śniadanie: Chleb mieszany z szynką parzoną i kolorową papryką, rukola, kawa z mlekiem.    1,7,9,11,12,13

II Śniadanie: Kefir z truskawkami – wyrób własny, ciastko owsiane z żurawiną.    1,3,7,9,11

Obiad II danie: Hot – dogi z parówką z szynki, żółty ser, ogórek zielony i ketchup, woda z sokiem pomarańczowym.   1,3,7,9,11,12                                                                                                                                                             Zupa: Fasolowa przecierana.  1,9,11

Skip to content