JADŁOSPIS
Poniedziałek 27.03.23
Śniadanie: Chleb baltonowski z pasztetem zapiekanym, papryka czerwona, rukola, herbata imbirowa z miodem. 1,7,9,11,12
II Śniadanie: Chleb farmerski z kiełbasą krakowską suszoną, pomidor, herbata z cytryną. 1,7,9,11,13
Obiad II danie: Pankejki z sosem jogurtowo-malinowym, kompot. 1,3,7,9,11
Zupa: Kapuśniak mazurski z wkładką mięsną. 1,9,11
Wtorek 28.03.23
Śniadanie: Chałka maślana z dżemem niskosłodzonym, kakao naturalne na mleku. 1,3,7,9,11
II Śniadanie: Jabłka, gruszki – cząstki, murzynki, woda pomarańczowa. 1,7,9,11 Bakalie 5,8,1,13
Obiad II danie: Zraziki wieprzowe w sosie pieczeniowym, ziemniaki z koperkiem, sałatka z kiszonych ogórków z jabłkiem i kukurydzą, kompot wieloowocowy. 1,3,7,9,11
Zupa: Grysikowa tarkowanymi warzywami. 1,7,9,11
Środa 29.03.23
Śniadanie: Chleb wiejski z pastą rybną z wędzonej makreli (wyrób własny), ogórek kiszony, herbata owocowa. 1,4,7,9,11,12,13
II Śniadanie: Budyń waniliowy z truskawkami. 1,9,11
Obiad II danie: Kaszotto z warzywami i filetem z indyka, kompot. 1,7,9,11
Zupa: Ziemniaczana zabielana. 1,7,9,11
Czwartek 30.03.23
Śniadanie: Zupa mleczna z kulkami Nesquik, bułka kajzerka z żółtym serem. 1,7,9,11
II Śniadanie: Wafle ryżowe z konfiturą wiśniową, woda mineralna. 7,9,11 Bakalie 5,8,1,13
Obiad II danie: Kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, marchewka Junior, kompot owocowy. 1,3,4,7,9,11
Zupa: Rosół z makaronem. 1,9,11
Piątek 31.03.23
Śniadanie: Chleb baltonowski z polędwicą drobiową, rzodkiewki, kiełki, sałata, herbata z miętą i miodem. 1,7,9,11,12
II Śniadanie: Torcik hiszpański (wyrób własny) , woda z cytryną. 1,7,9,11
Obiad II danie: Filet z miruny, ziemniaki, fasolka szparagowa, kompot owocowy. 1,3,4,7,9,11
Zupa: Krem porowa z groszkiem ptysiowym. 1,7,9,11