Publiczne Przedszkole nr 15 w Pile

Jadłospis 27.02 – 03.03.2023r.

 

JADŁOSPIS

Poniedziałek          27.02.23

Śniadanie:  Chleb farmerski z masłem, szynką gotowaną, ogórek zielony, kiełki, kawa ina na mleku. 1,7,9,11,12,13

II Śniadanie: Kanapka z łopatką pieczoną (wyrób własny), ketchup, herbata z cytryną.   1,7,9,11,12 

Obiad II danie: Makaron z sosem truskawkowym, sok tłoczony jabłko- wiśnia. 1,3,7,9,11,12

Zupa: Ogórkowa z wkładką mięsną, zabielana.  1,3,7,9,11

 

Wtorek           28.02.23

Śniadanie: Mleko waniliowe z kaszką manną, chałka drożdżowa z serkiem homogenizowanym.  1,3,7,9,11

II Śniadanie: Szaszłyki owocowe, sok jabłkowy, paluchy kukurydziane.  1,9,11

Obiad II danie: Kurczak w sosie brokułowym z serkiem mascarpone, ziemniaki, marchew „Junior”, kompot.  1,3,4,7,9,11                                                                                                                                                               Zupa: Zupa z fasolki szparagowej zabielana. 1,7,9,11

 

Środa           01.03.23

Śniadanie: Tosty z pieczywa pełnoziarnistego z szynką drobiową i serem mozzarella, ketchup, herbata owocowa.   1,7,9,11,12,13

II Śniadanie: Mix przekąsek: kabanosy drobiowe, pomidorki koktajlowe, marchewka, mozarella.  9,11,12                       

Obiad II danie: Kotlet rybny (wyrób własny), ziemniaki z koperkiem, kapusta modra z żurawiną, kompot owocowy.  1,3,7,9,11

Zupa: Krem z zielonego groszku z grzankami. 1,7,9,11

 

Czwartek 02.03.23

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, kanapka z dżemem niskosłodzonym.  1,7,9,11

II Śniadanie: Serek Finezja, sok gruszkowy. 7,9,11  Bakalie 5,8,11,13  

Obiad II danie: Pieczeń rzymska w sosie śliwkowym, kasza kus-kus, sałatka z ogórków kiszonych z jabłkiem i kukurydzy, kompot. 1,3,7,9,11

Zupa: Z czerwonej soczewicy. 1,9,11

 

Piątek           03.03.23

Śniadanie: Jajecznica ze szczypiorkiem i szynką, chleb staropolski z masłem, herbata z cytryną. 1,3,7,9,11,12,13

II Śniadanie: Rogaliki drożdżowe z powidłami (wyrób własny), woda z cytryną. 1,3,7,9,11  

Obiad II danie: Sola w panierce, ziemniaki, mizeria z jogurtem, kompot śliwkowy. 1,7,9,11

Zupa: Owocowa z makaronem. 1,9,11

Skip to content