JADŁOSPIS
Poniedziałek 27.02.23
Śniadanie: Chleb farmerski z masłem, szynką gotowaną, ogórek zielony, kiełki, kawa ina na mleku. 1,7,9,11,12,13
II Śniadanie: Kanapka z łopatką pieczoną (wyrób własny), ketchup, herbata z cytryną. 1,7,9,11,12
Obiad II danie: Makaron z sosem truskawkowym, sok tłoczony jabłko- wiśnia. 1,3,7,9,11,12
Zupa: Ogórkowa z wkładką mięsną, zabielana. 1,3,7,9,11
Wtorek 28.02.23
Śniadanie: Mleko waniliowe z kaszką manną, chałka drożdżowa z serkiem homogenizowanym. 1,3,7,9,11
II Śniadanie: Szaszłyki owocowe, sok jabłkowy, paluchy kukurydziane. 1,9,11
Obiad II danie: Kurczak w sosie brokułowym z serkiem mascarpone, ziemniaki, marchew „Junior”, kompot. 1,3,4,7,9,11 Zupa: Zupa z fasolki szparagowej zabielana. 1,7,9,11
Środa 01.03.23
Śniadanie: Tosty z pieczywa pełnoziarnistego z szynką drobiową i serem mozzarella, ketchup, herbata owocowa. 1,7,9,11,12,13
II Śniadanie: Mix przekąsek: kabanosy drobiowe, pomidorki koktajlowe, marchewka, mozarella. 9,11,12
Obiad II danie: Kotlet rybny (wyrób własny), ziemniaki z koperkiem, kapusta modra z żurawiną, kompot owocowy. 1,3,7,9,11
Zupa: Krem z zielonego groszku z grzankami. 1,7,9,11
Czwartek 02.03.23
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, kanapka z dżemem niskosłodzonym. 1,7,9,11
II Śniadanie: Serek Finezja, sok gruszkowy. 7,9,11 Bakalie 5,8,11,13
Obiad II danie: Pieczeń rzymska w sosie śliwkowym, kasza kus-kus, sałatka z ogórków kiszonych z jabłkiem i kukurydzy, kompot. 1,3,7,9,11
Zupa: Z czerwonej soczewicy. 1,9,11
Piątek 03.03.23
Śniadanie: Jajecznica ze szczypiorkiem i szynką, chleb staropolski z masłem, herbata z cytryną. 1,3,7,9,11,12,13
II Śniadanie: Rogaliki drożdżowe z powidłami (wyrób własny), woda z cytryną. 1,3,7,9,11
Obiad II danie: Sola w panierce, ziemniaki, mizeria z jogurtem, kompot śliwkowy. 1,7,9,11
Zupa: Owocowa z makaronem. 1,9,11