Publiczne Przedszkole nr 15 w Pile

Jadłospis 23.10 – 27.10.2023r.

 

JADŁOSPIS

Poniedziałek          23.10.23

Śniadanie:  Chleb wiejski z kiełbasą żywiecką i pomidorem, herbata z miodem i cytryną. 1,7,9,11,12,13 

II Śniadanie: Bułka paryska z pastą z makreli i ogórkiem kiszonym, bawarka. 1,3,4,7,9,11    

Obiad II danie: Placuszki ryżowe z brzoskwiniami, woda niskosodowa z cytryną.  1,3,7,9,11                                                                                 Zupa:  Jarzynowa zabielana. 1,7,9,11

 

Wtorek             24.10.23

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, rogalik mleczny z powidłami śliwkowymi.  1,3,7,9,11

II Śniadanie: Gruszka – cząstki, popcorn, sok owocowy.   1,9,11  

Obiad II danie: Kasza kus-kus z kurczakiem w sosie serowo-szpinakowym, sałatka z ogórków kiszonych, mango i jabłek, kompot wieloowocowy.  1,7,9,11                                                                                                                                                                           

Zupa:  Grochowa – przecierana. 1,9,11

 

Środa           25.10.23

Śniadanie: Jajecznica z  pieca konwekcyjnego z szynką i szczypiorem, chleb baltonowski z ogórkiem zielonym, herbata z cytryną.  1,3,7,9,11,12

II Śniadanie: Serek Danio, chrupki kukurydziane, woda cytrynowa.  1,7,9,11              

Obiad II danie: Morszczuk opiekany, ziemniaki, surówka colesław, sok malinowy.    1,3,4,7,9,11                                                                          Zupa: Budyniowa z grzankami delikatesowymi.    1,7,9,11

 

Czwartek        26.10.23

Śniadanie: Kaszka manna na mleku (do picia), bułka grahamka z żółtym serem, kiełki brokuła.  1,7,9,11

II Śniadanie: Sok Kubuś marchew-jabłko-banan, ciastko z żurawiną.   1,3,7,9,11   

Obiad II danie: Udko pieczone, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot owocowy.   1,7,9,11                                                                         Zupa: Rosół z makaronem i pietruszką.  1,9,11

 

Piątek           27.10.23

Śniadanie: Chleb staropolski z szynką parzoną, papryka kolorowa, pasta z cieciorki i awokado, bawarka. 1,7,9,11,12

II Śniadanie: Mix owoców sezonowych, sok tłoczony gruszkowo-jabłkowy. 9,11 

Obiad II danie: Pierogi leniwe z masłem i cukrem brązowym, sałatka z pomarańczy, woda niskosodowa.  1,3,7,9,11                                          Zupa: Krupnik zabielany. 1,9,11

Skip to content