JADŁOSPIS
Poniedziałek 20.11.23
Śniadanie: Chleb wiejski z pasztetem drobiowym, papryką kolorową i rukolą, bawarka 1,7,9,11,12,13
II Śniadanie: Jogurt naturalny, płatki kukurydziane, herbata owocowa. 1,7,9,11
Obiad II danie: Morszczuk pieczony w piecu, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z brzoskiwnią, kompot owocowy. 1,3,4,7,9,11 Zupa: Pomidorowa z makaronem . 1,7,9,11
Wtorek 21.11.23
Śniadanie: Rogal mleczny z serkiem łaciatym śmietankowym, kawa inka z mlekiem. 1,3,7,9,11
II Śniadanie: Gruszka – cząstki, popcorn, sok żurawinowy. 1,9,11
Obiad II danie: Kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, buraczki z jabłkami, napar z herbaty rumiankowej. 1,3,7,9,11 Zupa: Budyniowa z grzankami delikatesowymi. 1,9,11
Środa 22.11.23
Śniadanie: Chleb wieloziarnisty z paprykarzem szczecińskim – wyrób własny, ogórek słodko-kwaśny, herbata z cytryną. 1,4,7,9,11
II Śniadanie: Galaretka truskawkowa z bitą śmietaną, woda z sokiem pomarańczowym. 7,9,11
Obiad II danie: Hamburgery z filetem drobiowym, żółtym serem i zielonym ogórkiem, ketchup, sok tłoczony jabłkowy. 1,3,7,9,11 Zupa: Kalafiorowa z koperkiem. 1,7,9,11
Czwartek 23.11.23
Śniadanie: Kaszka manna na mleku, bułka paryska z nutellą – wyrób własny. 1,7,9,11,13
II Śniadanie: Ciasto marchewkowe- wyrób własny, woda z cytryną. 1,3,7,9,11
Obiad II danie: Kurczak w sosie serowo-szpinakowym, kasza bulgur, surówka z marchwi, jabłek i ananasów, sok tłoczony gruszkowy. 1,7,9,11
Zupa: Żurek zabielany. 1,7,9,11
Piątek 24.11.23
Śniadanie: Chleb baltonowski z pasztetem z cukinii – wyrób własny, pomidory ze szczypiorkiem, herbata z cytryną. 1,3,7,9,11,13
II Śniadanie: Mandarynki, ciasteczka Be-Be, sok malinowy. 1,9,11
Obiad II danie: Kiełbasa śląska z grilla, frytki z pieca konwekcyjnego, marchewka Junior, kompot śliwkowy. 1,7,9,11
Zupa: Koperkowa z lanymi kluseczkami. 1,3,7,9,11