Publiczne Przedszkole nr 15 w Pile

Jadłospis 20.11-24.11.2023r.

 

JADŁOSPIS

Poniedziałek          20.11.23

Śniadanie:  Chleb wiejski z pasztetem drobiowym, papryką kolorową i rukolą, bawarka  1,7,9,11,12,13

II Śniadanie: Jogurt naturalny, płatki kukurydziane, herbata owocowa.  1,7,9,11

Obiad II danie: Morszczuk pieczony w piecu, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z brzoskiwnią, kompot owocowy.    1,3,4,7,9,11                                                                                                                                                       Zupa: Pomidorowa z makaronem .  1,7,9,11

 

Wtorek             21.11.23

Śniadanie:  Rogal  mleczny z serkiem łaciatym śmietankowym, kawa inka z mlekiem.    1,3,7,9,11

II Śniadanie: Gruszka – cząstki, popcorn, sok żurawinowy.   1,9,11

Obiad II danie: Kotlet  mielony, ziemniaki z koperkiem, buraczki z jabłkami, napar z herbaty rumiankowej.  1,3,7,9,11                                                                                                                                                                            Zupa:  Budyniowa z  grzankami delikatesowymi. 1,9,11

 

Środa             22.11.23

Śniadanie: Chleb wieloziarnisty z paprykarzem szczecińskim – wyrób własny, ogórek słodko-kwaśny, herbata z cytryną.   1,4,7,9,11

II Śniadanie: Galaretka truskawkowa  z bitą śmietaną, woda z sokiem pomarańczowym.   7,9,11

Obiad II danie: Hamburgery z filetem drobiowym, żółtym serem i zielonym ogórkiem, ketchup, sok tłoczony jabłkowy.  1,3,7,9,11                                                                                                                                                            Zupa: Kalafiorowa z koperkiem.   1,7,9,11

 

Czwartek         23.11.23

Śniadanie: Kaszka manna na mleku, bułka paryska z nutellą – wyrób własny.   1,7,9,11,13

II Śniadanie: Ciasto marchewkowe- wyrób własny, woda z cytryną.  1,3,7,9,11

Obiad II danie: Kurczak w sosie serowo-szpinakowym, kasza bulgur, surówka z marchwi, jabłek i ananasów, sok tłoczony gruszkowy.     1,7,9,11

Zupa: Żurek zabielany.   1,7,9,11

 

Piątek             24.11.23

Śniadanie: Chleb baltonowski z pasztetem z cukinii – wyrób własny, pomidory ze szczypiorkiem, herbata z cytryną.    1,3,7,9,11,13

II Śniadanie: Mandarynki, ciasteczka Be-Be, sok malinowy.    1,9,11

Obiad II danie: Kiełbasa śląska z grilla, frytki z pieca konwekcyjnego, marchewka Junior, kompot śliwkowy.   1,7,9,11

Zupa: Koperkowa z lanymi kluseczkami.  1,3,7,9,11

Skip to content