JADŁOSPIS
Poniedziałek 20.03.23
Śniadanie: Chleb farmerski z masłem, pasta z ryby w pomidorach, rukola, herbata z cytryną. 1,4,7,9,11,13 II Śniadanie: Bułka paryska z masłem, sałata, pomidor, rzodkiewka, bawarka. 1,7,9,11 Obiad II danie: Hot-dogi z kiełbasą z szynki w cieście drożdżowym, świeży ogórek- cząstki, kompot. 1,3,7,9,11,12 Zupa: Kurczakowa z ziemniakami. 1,9,11
Wtorek 21.03.23
Śniadanie: Kaszka manna z mlekiem (kubek), kanapka wiosenna z rzodkiewką i szczypiorkiem. 1,7,9,11
II Śniadanie: Andruty przekładane dżemem z czarnej porzeczki i nutellą, woda mineralna. 1,7,9,11
Obiad II danie: Klopsiki drobiowe w sosie śmietanowo – koperkowym, ziemniaki, brokuły z marchewką gotowane na parze, kompot owocowy. 1,3,7,9,11 Zupa: Gołąbkowa. 1,7,9,11
Środa 22.03.23
Śniadanie: Tosty z pieczywa pełnoziarnistego z szynką drobiową i żółtym serem, ketchup, herbata z cytryną. 1,7,9,11
II Śniadanie: Półmisek przekąsek: kabanosy drobiowe, pomidorki koktajlowe, marchewka, ogórek słodko-kwaśny, napój imbirowo-miodowy. 9,11,12
Obiad II danie: Makaron pełnoziarnisty z sosem jogurtowo-waniliowym z malinami, woda z miętą. 1,7,9,11 Zupa: Ogórkowa zabielana. 1,7,9,11
Czwartek 23.03.23
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, chleb staropolski z pastą twarogowo-jajeczną i szczypiorem. 1,3,7,9,11
II Śniadanie: Galaretka pomarańczowa, ciastka owsiane, woda mineralna. 1,7,9,11 Bakalie 5,8,11,13
Obiad II danie: Ryba dorsz z pieca, ziemniaki, surówka z marchewki, kalarepki i jabłka, kompot. 1,3,4,7,9,11 Zupa: Jarzynowa zabielana. 1,7,9,11
Piątek 24.03.23
Śniadanie: Kanapka z szynką konserwową, ogórek, ketchup, kawa inka z mlekiem. 1,7,9,11,12
II Śniadanie: Chlebek bananowy (wyrób własny) , woda z cytryną. 1,3,7,9,11
Obiad II danie: Bitki wieprzowe w sosie własnym, kasza na sypko, surówka colesław, kompot śliwkowy. 1,7,9,11 Zupa: Z czerwonej soczewicy przecierana z ziemniakami. 1,9,11