Publiczne Przedszkole nr 15 w Pile

Jadłospis 18.11-22.11.2023r.

 

JADŁOSPIS

Poniedziałek          18.12.23

Śniadanie: Chleb graham z szynką parzoną i jajkiem, ketchup, sałata lodowa,  herbata z cytryną. 1,3,7,9,11,12

II Śniadanie: Przekąska warzywna z kabanosem drobiowym, ogórek zielony, papryka kolorowa, rzodkiewka, sok tłoczony truskawka.  9,11,12

Obiad II danie: Placki ziemniaczane z cukinią i jogurtem naturalnym, napar z zielonej herbaty z ksylitolem.   1,3,7,9,11

Zupa:  Zupa z  kurczakiem i ziemniakami.   1,9,11

 

Wtorek             19.12.23

Śniadanie:  Chleb pszenny z serem salami i roszponką, kawa z mlekiem.       1,3,7,9,11,12

II Śniadanie: Galaretka owocowa z bitą śmietaną, woda niskosodowa.  9,11,13

Obiad II danie: Udko pieczone, ziemniaki, surówka z marchwii i jabłka z chrzanem, ziemniaki, sok pomarańczowy.  1,7,9,11                                                                                                                                                                            Zupa:  Budyniowa z grzankami.  1,7,9,11

 

Środa           20.12.23

Śniadanie: Chleb baltonowski  z pasztetem drobiowym i kiełkami brokuła, herbata zielona z imbirem.  1,7,9,11

II Śniadanie: Mix owoców – mandarynka, jabłko, banan, sok malinowy.   9,11

Obiad II danie: Ryż zapiekany z musem jabłkowym i cynamonem, woda mineralna.    1,7,9,11                                    Zupa: Z czerwonej soczewicy z mięsem. 1,9,11

 

Czwartek        21.12.23

Śniadanie: Chleb farmerski z polędwicą sopocką i sałatą masłową, ketchup, kawa z mlekiem.  1,7,9,11,12,13

II Śniadanie: Pierniki świąteczne,  woda niskosodowa z goździkami i pomarańczami.   1,3,7,9,11              Obiad II danie:  Dorsz pieczony z warzywami, ziemniaki, puree, kompot z owoców suszonych.     1,3,4,7,9,11                          Zupa: Barszcz czerwony z makaronem.    1,3,7,9,11

 

Piątek           22.12.23

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, pieczywo mieszane, pasta twarogowo-jajeczna ze szczypiorem.   1,3,7,9,11

II Śniadanie: Kubuś Mus jabłkowo-truskawkowy, woda z miodem i miętą. 9,11

Obiad II danie: Łopatka pieczona ze śliwką, ziemniaki z koperkiem, mieszanka królewska na parze, kompot owocowy.   1,7,9,11                                                                                                                                                              Zupa: Grysikowa na rosole. 1,9,11

Skip to content