Publiczne Przedszkole nr 15 w Pile

Jadłospis 17.07 – 21.07.2023r.

 

JADŁOSPIS

Poniedziałek          17.07.23

Śniadanie: Paróweczki wieprzowe , ketchup, chleb staropolski z masłem, ogórek zielony, herbata z miodem i cytryną.    1,4,7,9,11,13 

II Śniadanie: Półmisek warzywny z mozarellą, kalarepa, marchew, ogórek, herbata owocowa. 1,7,9,11    

Obiad II danie: Makaron kokardki z sosem truskawkowo-jogurtowym, woda niskosodowa z cytryną. 1,3,7,9,11,12                                               Zupa:  Zupa kurczakowa z ziemniakami. 1,3,9,11

 

Wtorek             18.07.23

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, bułka paryska z serkiem topionym i szczypiorkiem. 1,3,7,9,11

II Śniadanie: Arbuz, napój imbirowy z miodem. 1,9,11      Bakalie 5,8,11,13

Obiad II danie: Udko pieczone, frytki z pieca konwekcyjnego, marchewka Junior na parze, kompot.  1,7,9,11 

Zupa: Pomidorowa z ryżem i zieloną pietruszką.    1,7,9,11

 

Środa           19.07.23

Śniadanie: Chleb wiejski z szynką parzoną, pomidor, kiełki brokuła, herbata owocowa.  1,7,9,11,12,13

II Śniadanie: Chrupki kukurydziane, sok Kubuś.1,9,11  Bakalie 5,8,11,13

Obiad II danie: Kiełbasa śląska z rusztu, ziemniaki, ogórek małosolny, woda cytrynowa.  1,3,7,9,11                                                                     Zupa: Zupa kalafiorowa na indyku.     1,7,9,11

 

Czwartek        20.07.23

Śniadanie: Rogalik z serkiem Almette jogurtowym, kawa z mlekiem.  1,3,7,9,11

II Śniadanie: Brzoskwinie, woda niskosodowa. 9,11 

Obiad II danie: Pulpety w sosie koperkowym, kaszka kus-kus, buraczki z jabłkiem, sok tłoczony. 1,3,7,9,11                                                         Zupa: Grochowa – przecierana. 1,9,11

 

Piątek           21.07.23

Śniadanie: Tosty z pieczywa pełnoziarnistego z szynką drobiową i żółtym serem, ketchup, herbata z cytryną i imbirem.   1,7,9,11,12,13

II Śniadanie: Jogurt Gratka, chrupki, woda mineralna. 1,7,9,11                                                                                              

Obiad II dnie: Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty  kiszonej, brzoskwiniami, kompot owocowy.  1,3,4,7,9,11                                         Zupa: Budyniowa z grzankami.   1,7,9,11

Skip to content