JADŁOSPIS
Poniedziałek 17.07.23
Śniadanie: Paróweczki wieprzowe , ketchup, chleb staropolski z masłem, ogórek zielony, herbata z miodem i cytryną. 1,4,7,9,11,13
II Śniadanie: Półmisek warzywny z mozarellą, kalarepa, marchew, ogórek, herbata owocowa. 1,7,9,11
Obiad II danie: Makaron kokardki z sosem truskawkowo-jogurtowym, woda niskosodowa z cytryną. 1,3,7,9,11,12 Zupa: Zupa kurczakowa z ziemniakami. 1,3,9,11
Wtorek 18.07.23
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, bułka paryska z serkiem topionym i szczypiorkiem. 1,3,7,9,11
II Śniadanie: Arbuz, napój imbirowy z miodem. 1,9,11 Bakalie 5,8,11,13
Obiad II danie: Udko pieczone, frytki z pieca konwekcyjnego, marchewka Junior na parze, kompot. 1,7,9,11
Zupa: Pomidorowa z ryżem i zieloną pietruszką. 1,7,9,11
Środa 19.07.23
Śniadanie: Chleb wiejski z szynką parzoną, pomidor, kiełki brokuła, herbata owocowa. 1,7,9,11,12,13
II Śniadanie: Chrupki kukurydziane, sok Kubuś.1,9,11 Bakalie 5,8,11,13
Obiad II danie: Kiełbasa śląska z rusztu, ziemniaki, ogórek małosolny, woda cytrynowa. 1,3,7,9,11 Zupa: Zupa kalafiorowa na indyku. 1,7,9,11
Czwartek 20.07.23
Śniadanie: Rogalik z serkiem Almette jogurtowym, kawa z mlekiem. 1,3,7,9,11
II Śniadanie: Brzoskwinie, woda niskosodowa. 9,11
Obiad II danie: Pulpety w sosie koperkowym, kaszka kus-kus, buraczki z jabłkiem, sok tłoczony. 1,3,7,9,11 Zupa: Grochowa – przecierana. 1,9,11
Piątek 21.07.23
Śniadanie: Tosty z pieczywa pełnoziarnistego z szynką drobiową i żółtym serem, ketchup, herbata z cytryną i imbirem. 1,7,9,11,12,13
II Śniadanie: Jogurt Gratka, chrupki, woda mineralna. 1,7,9,11
Obiad II dnie: Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, brzoskwiniami, kompot owocowy. 1,3,4,7,9,11 Zupa: Budyniowa z grzankami. 1,7,9,11