JADŁOSPIS
Poniedziałek 16.10.23
Śniadanie: Chleb baltonowski z pasztetem zapiekanym, pomidor malinowy ze szczypiorem, kawa inka z mlekiem 1,7,9,11,12
II Śniadanie: Pieczywo WASA z kiwi i truskawkami, sok tłoczony jabłkowy. 1,7,9,11,12
Obiad II danie: Makaron kokardki z sosem jogurtowo-malinowym, woda niskosodowa z miętą. 1,3,7,9,11 Zupa: Gulaszowa. 1,9,11
Wtorek 17.10.23
Śniadanie: Zupa mleczna z ryżem, chleb staropolski z twarożkiem jesiennym. 1,7,9,11
II Śniadanie: Galaretka truskawkowa z bitą śmietaną, woda mineralna. 7,9,11
Obiad II danie: Filet z kurczaka panierowany, frytki z pieca konwekcyjnego, marchewka Junior, kompot owocowy. 1,3,7,9,11 Zupa: Kalafiorowa zabielana. 1,7,9,11
Środa 18.10.23
Śniadanie: Pieczywo mieszane pszenno-razowe z pastą z fasoli „Jaś” (wyrób własny), ogórek kiszony, papryka czerwona, herbata Rooibos z cytryną. 1,7,9,11
II Śniadanie: Półmisek warzywny z rzodkiewką, kalarepą, marchewką i ogórkiem świeżym oraz kabanos, sok malinowy. 9,11,12
Obiad II danie: Kotlet jarski z pieczarkami, ziemniaki, sałatka z pomidorów ze szczypiorem, kompot owocowy. 1,3,4,7,9,11 Zupa: Ogórkowa na mięsie. 1,9,11
Czwartek 19.10.23
Śniadanie: Bułka mleczna z serkiem śmietankowym „Łaciaty”, rukola, kakao naturalne na mleku. 1,3,7,9,11
II Śniadanie: Banan, sok tłoczony z pomarańczy. 9,11
Obiad II danie: Pulpety pożarskie, kasza bulgur, buraczki z jabłkami, napar z herbaty żurawinowej z miodem. 1,3,7,9,11 Zupa: Barszcz biały z zieloną pietruszką. 1,7,9,11
Piątek 20.10.23
Śniadanie: Kiełbaski debreczyńskie z ketchupem, herbata z cytryną, chleb farmerski z ogórkiem. 1,7,9,11,12
II Śniadanie: Jogurt „Serduszko” – owocowy, chrupki kukurydziane, woda z cytryną. 1,7,9,11
Obiad II danie: Paluszki rybne z miruny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z morelami, sok truskawkowy. 1,3,7,9,11 Zupa: Pomidorowa ze świeżych pomidorów z ryżem – zabielana. 1,7,9,11