Publiczne Przedszkole nr 15 w Pile

Jadłospis 16.10 – 20.10.2023r.

 

JADŁOSPIS

Poniedziałek          16.10.23

Śniadanie:  Chleb baltonowski z pasztetem zapiekanym, pomidor malinowy ze szczypiorem, kawa inka z mlekiem  1,7,9,11,12 

II Śniadanie: Pieczywo WASA z kiwi i truskawkami, sok tłoczony jabłkowy.  1,7,9,11,12    

Obiad II danie: Makaron kokardki z sosem jogurtowo-malinowym, woda niskosodowa z miętą.  1,3,7,9,11                                                           Zupa:  Gulaszowa. 1,9,11

 

Wtorek             17.10.23

Śniadanie: Zupa mleczna z ryżem, chleb staropolski z twarożkiem jesiennym. 1,7,9,11

II Śniadanie: Galaretka truskawkowa z bitą śmietaną, woda mineralna.   7,9,11

Obiad II danie: Filet z kurczaka panierowany, frytki z pieca konwekcyjnego, marchewka Junior, kompot owocowy.  1,3,7,9,11                             Zupa: Kalafiorowa zabielana.   1,7,9,11

 

Środa           18.10.23

Śniadanie: Pieczywo mieszane pszenno-razowe z pastą z fasoli „Jaś” (wyrób własny), ogórek kiszony, papryka czerwona, herbata Rooibos z cytryną.  1,7,9,11

II Śniadanie: Półmisek warzywny z rzodkiewką, kalarepą, marchewką i ogórkiem świeżym oraz kabanos, sok malinowy.  9,11,12              

Obiad II danie: Kotlet jarski z pieczarkami, ziemniaki, sałatka z pomidorów ze szczypiorem, kompot owocowy.   1,3,4,7,9,11                              Zupa: Ogórkowa na mięsie.    1,9,11

 

Czwartek        19.10.23

Śniadanie: Bułka mleczna z serkiem śmietankowym „Łaciaty”, rukola, kakao naturalne na mleku.  1,3,7,9,11

II Śniadanie: Banan, sok tłoczony z pomarańczy.   9,11   

Obiad II danie:  Pulpety pożarskie, kasza bulgur, buraczki z jabłkami, napar z herbaty żurawinowej z miodem.   1,3,7,9,11                                 Zupa: Barszcz biały z zieloną pietruszką. 1,7,9,11

 

Piątek           20.10.23

Śniadanie: Kiełbaski debreczyńskie z ketchupem, herbata z cytryną, chleb farmerski z ogórkiem. 1,7,9,11,12

II Śniadanie: Jogurt „Serduszko” – owocowy, chrupki kukurydziane, woda z cytryną. 1,7,9,11     

Obiad II danie: Paluszki rybne z miruny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z morelami, sok truskawkowy. 1,3,7,9,11                                    Zupa: Pomidorowa ze świeżych pomidorów z ryżem – zabielana.  1,7,9,11

Skip to content