JADŁOSPIS
Poniedziałek 14.11.22
Śniadanie: Jajecznica z szynką i szczypiorkiem, chleb graham z masłem, herbata z ksylitolem. 1,3,7,9,11
II Śniadanie: Bułka paryska z kiełbasą krakowską, rzodkiewką, bawarka. 1,7,9,11
Obiad II danie: Pyzy drożdżowe z sosem jogurtowo-jagodowym, woda niskosodowa. 1,3,7,9,11
Zupa: Gulaszowa 1,9,11
Wtorek 15.11.22
Śniadanie: Rogal mleczny z serkiem topionym Hochland, kakao naturalne na mleku. 1,3,7,9,11,
II Śniadanie: Gruszki- cząstki, herbata lipowa z miętą. 9,11 Bakalie 5,8,11,13
Obiad II danie: Gołąbki „Jeżyki” w sosie pomidorowym, ziemniaki puree, napar imbirowo-cytrynowy. 1,3,7,9,11
Zupa: Koperkowa z lanym ciastem. 1,3,7,9,11
Środa 16.11.22
Śniadanie: Chleb wieloziarnisty z pastą mięsną (wyrób własny) z czerwoną papryką, kawa inka z mlekiem. 1,7,9,11,13.
II Śniadanie: Koktajl malinowo – bananowy (wyrób własny), andruty. 1,3,7,9,11
Obiad II danie: Hamburgery z kotlecikiem z indyka, żółtym serem, ogórkiem, ketchupem, sok pomarańczowy. 1,3,7,9,11
Zupa: Barszcz biały z majerankiem. 1,7,9,11
Czwartek 17.11.22
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, chleb baltonowski z musem jabłkowym (wyrób własny). 1,7,9,11
II Śniadanie: Galaretka „Tęcza”, woda niskosodowa. 9,11
Obiad II danie: Potrawka z kurczaka w sosie, ryż na sypko, marchewka z groszkiem, kompot owocowy. 1,3,7,9,11
Zupa: Kapuśniak mazurski. 1,9,11
Piątek 18.11.22
Śniadanie: Chleb farmerski ze schabem pieczonym (wyrób własny), pomidory ze szczypiorkiem, herbata z cytryną. 1,7,9,11,12
II Śniadanie: Półmisek owocowo-warzywny : ogórek zielony, jabłka, borówki, marchew, rzodkiewka, sok tłoczony jabłko- gruszka. 9,11
Obiad II danie: Dorsz z pieca konwekcyjnego, ziemniaki puree, mizeria z jogurtem naturalnym, kompot owocowy. 1,3,4,7,9,11
Zupa: Rosół z makaronem. 1,9,11