JADŁOSPIS
Poniedziałek 11.12.23
Śniadanie: Chleb baltonowski z kiełbasą szynkową, rzodkiewką i roszponką, herbata z cytryną. 1,7,9,11,12
II Śniadanie: Serek czarnkowski, chrupki kukurydziane, sok jabłkowo-truskawkowy tłoczony. 1,7,9,11
Obiad II danie: Medaliony z polędwicy drobiowej, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z koperkiem, kompot owocowy. 1,3,7,9,11,12 Zupa: Cebulowa z groszkiem ptysiowym. 1,7,9,11
Wtorek 12.12.23
Śniadanie: Rogal mleczny z powidłami śliwkowymi, kakao naturalne na mleku. 1,3,7,9,11
II Śniadanie: Półmisek owoców: maliny, jabłka, mandarynki. Woda z pomarańczami. 9,11
Obiad II danie: Schab duszony w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem, kalafior na parze, kompot owocowy. 1,3,7,9,11 Zupa: Rosół z makaronem i zieloną pietruszką. 1,9,11
Środa 13.12.23
Śniadanie: Pasta z polędwicy drobiowej, chleb żytni z pomidorem, herbata zielona z imbirem. 1,7,9,11,12,13
II Śniadanie: Pieczywo Wasa z zielonym ogórkiem i rzodkiewką, herbata miętowa z cytryną. 9,11
Obiad II danie: Placuszki ryżowe z ananasem i cukrem pudrem, woda niskosodowa. 1,3,4,7,9,11 Zupa: Węgierska. 1,7,9,11
Czwartek 14.12.23
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, chałka drożdżowa z serkiem waniliowym. 1,3,7,9,11
II Śniadanie: Paluszki z ciasta francuskiego (wyrób własny) sok jabłko – malina. 1,3,7,9,11
Obiad II danie: Gulasz wieprzowy, kasza bulgur ogórek słodko-kwaśny, napar miodowo- imbirowy. 1,7,9,11 Zupa: Solferino z ziemniakami. 1,7,9,11
Piątek 15.12.23
Śniadanie: Tosty z pieczywa pełnoziarnistego z szynką i serem, ketchup, herbata z cytryną. 1,3,7,9,11,12,13
II Śniadanie: Mandarynki, woda z miodem i miętą. 9,11
Obiad II danie: Makaron penne z sosem pomidorowym, kurczakiem i bazylią, kompot wiśniowy. 1,3,7,9,11 Zupa: Ogórkowa zabielana. 1,3,7,9,11