JADŁOSPIS
Poniedziałek 11.09.23
Śniadanie: Chleb pszenny z paprykarzem szczecińskim (wyrób własny), ogórek małosolny, herbata z cytryną. 1,4,7,9,11
II Śniadanie: Półmisek warzywny z kabanosem, woda cytrynowa. 9,11,12
Obiad II danie: Placki ziemniaczane z cukinią i dipem jogurtowo-koperkowym, kompot owocowy. 1,3,7,9,11 Zupa: Cebulowa – krem z groszkiem ptysiowym. 1,3,7,9,11
Wtorek 12.09.23
Śniadanie: Bułka kajzerka z serkiem hochland w plastrach, roszponka, kawa inka z mlekiem. 1,3,7,9,11
II Śniadanie: Jabłka cząstki, herbatniki Be-Be, sok tłoczony-truskawki. 1,3,7,9,11 Bakalie 5,8,11,13
Obiad II danie: Kurczak w sosie serowo-szpinakowym, kasza kus-kus, kalafior, woda miętowo-imbirowa. 1,7,9,11 Zupa: Grochowa przecierana z kiełbasą i ziemniakami. 1,9,11,12
Środa 13.09.23
Śniadanie: Chleb baltonowski z pasztetem pieczonym z cukinii (wyrób własny), sałata rzymska, herbata zielona z cytryną. 1,3,7,9,11
II Śniadanie: Gofry (wyrób własny) z bitą śmietaną i borówkami, woda niskosodowa. 1,3,7,9,11
Obiad II danie: Miruna opiekana, ziemniaki puree, mizeria z jogurtem naturalnym, kompot truskawkowy. 1,3,4,7,9,11 Zupa: Zupa porowa z makaronem. 1,7,9,11
Czwartek 14.09.23
Śniadanie: Lane kluseczki na mleku, chleb farmerski z musem jabłkowym (wyrób własny). 1,3,7,9,11
II Śniadanie: Mix owoców: śliwki, gruszki, sok tłoczony pomarańczowy. 9,11
Obiad II danie: Schabowy duszony, fasolka szparagowa z bułka tartą, ziemniaki, napar miodowo-imbirowy. 1,7,9,11 Zupa: Krupnik z kaszą pęczak -zabielany. 1,7,9,11
Piątek 15.09.23
Śniadanie: Tosty z pieczywa pełnoziarnistego z szynką drobiową i żółtym serem, ketchup, herbata z cytryną. 1,7,9,11,12,13
II Śniadanie: Jogurt owocowy „Gratka” , woda niskosodowa z sokiem ze świeżych pomarańczy. 7,9,11 Bakalie 5,8,11,13 Obiad II danie: Makaron penee z sosem bolońskim, sok wiśniowy. 1,7,9,11 Zupa: Brokułowa z ziemniakami. 1,7,9,11