Publiczne Przedszkole nr 15 w Pile

Jadłospis 11.09 – 15.09.2023r.

 

JADŁOSPIS

Poniedziałek          11.09.23

Śniadanie:  Chleb pszenny z paprykarzem szczecińskim (wyrób własny), ogórek małosolny, herbata z cytryną.   1,4,7,9,11 

II Śniadanie: Półmisek warzywny z kabanosem, woda cytrynowa. 9,11,12    

Obiad II danie: Placki ziemniaczane z cukinią i dipem jogurtowo-koperkowym, kompot owocowy. 1,3,7,9,11                                                       Zupa:  Cebulowa – krem z groszkiem ptysiowym.  1,3,7,9,11

 

Wtorek             12.09.23

Śniadanie: Bułka kajzerka z serkiem hochland w plastrach, roszponka,  kawa inka z  mlekiem. 1,3,7,9,11

II Śniadanie: Jabłka cząstki, herbatniki Be-Be, sok tłoczony-truskawki. 1,3,7,9,11 Bakalie 5,8,11,13                                                          

Obiad II danie: Kurczak w sosie serowo-szpinakowym, kasza kus-kus, kalafior, woda miętowo-imbirowa. 1,7,9,11                                               Zupa: Grochowa przecierana z kiełbasą i ziemniakami.   1,9,11,12

 

Środa           13.09.23

Śniadanie: Chleb baltonowski z pasztetem pieczonym z cukinii (wyrób własny), sałata rzymska, herbata zielona z cytryną. 1,3,7,9,11

II Śniadanie: Gofry (wyrób własny) z bitą śmietaną i borówkami, woda niskosodowa. 1,3,7,9,11       

Obiad II danie: Miruna opiekana, ziemniaki puree, mizeria z jogurtem naturalnym, kompot truskawkowy.  1,3,4,7,9,11                                         Zupa: Zupa porowa z makaronem.  1,7,9,11

 

Czwartek        14.09.23

Śniadanie: Lane kluseczki na mleku, chleb farmerski z musem jabłkowym (wyrób własny). 1,3,7,9,11

II Śniadanie: Mix owoców: śliwki, gruszki, sok tłoczony pomarańczowy. 9,11   

Obiad II danie: Schabowy duszony, fasolka szparagowa z bułka tartą, ziemniaki, napar miodowo-imbirowy. 1,7,9,11                                          Zupa: Krupnik z kaszą pęczak -zabielany.  1,7,9,11

 

Piątek           15.09.23

Śniadanie: Tosty z pieczywa pełnoziarnistego z szynką drobiową i żółtym serem, ketchup, herbata z cytryną.   1,7,9,11,12,13

II Śniadanie: Jogurt owocowy „Gratka” , woda niskosodowa z sokiem ze świeżych pomarańczy.  7,9,11   Bakalie 5,8,11,13                                Obiad II danie: Makaron penee z sosem bolońskim, sok wiśniowy. 1,7,9,11                                                                                                            Zupa: Brokułowa z ziemniakami.    1,7,9,11

Skip to content