JADŁOSPIS
Poniedziałek 10.10.22
Śniadanie: Paróweczki cielęce na ciepło, chleb żytni z masłem, pomidorem i szczypiorkiem, kawa inka z mlekiem. 1,7,9,11
II Śniadanie: Chleb wieloziarnisty z pastą z polędwicy drobiowej, rukola, herbata z ksylitolem, Gruszka. 1,7,9,11 Bakalie 5,8,11,13
Obiad II danie: Pierogi z truskawkami, sos malinowo – waniliowy, woda cytrynowa. 1,3,7,9,11
Zupa: Kapuśniak mazurski. 1,9,11
Wtorek 11.10.22
Śniadanie: Zupa mleczna z makaronem, chleb orkiszowy z twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem. 1,7,9,11,13
II Śniadanie: Chlebek bananowy (wyrób własny), woda niskosodowa.1,3,7, 9,11
Obiad II danie: Pieczeń rzymska, fasolka szparagowa z masłem, ziemniaki, kompot owocowy. 1,3,7,9,11
Zupa: Krupnik z kaszą pęczak. 1,7,9,11
Środa 12.10.22
Śniadanie: Chleb baltonowski ze schabem pieczonym (wyrób własny), sałata, ogórek zielony, kawa inka z mlekiem. 1,7,9,11,12.
II Śniadanie: Kefir jagodowy (wyrób własny), chrupki kukurydziane 1,7.9.11. Bakalie 5,8,11,13
Obiad II danie: Kotlety owsiane z pieczarkami – jarskie, ziemniaki puree, surówka z pora, marchwi i jabłka, sok pomarańczowy. 1,3,7,9,11
Zupa: Ogórkowa zabielana. 1,7,9,11
Czwartek 13.10.22
Śniadanie: Rogalik mleczny z nutellą (wyrób własny) mleko. 1,3,7,9,11
II Śniadanie: Kabanos drobiowy, półmisek warzywny: seler naciowy, marchewka, pomidorki koktajlowe, papryka czerwona, herbta zielona z cytryną 1,7,9,11,12
Obiad II danie: Gulasz wieprzowo-wołowy z kaszą bulgur, ogórek słodko-kwaśny, napar z herbaty żurawinowej z ksylitolem. 1,7,9,11,13
Zupa: Barszcz biały z majerankiem. 1,7,9,11
Piątek 14.10.22
Śniadanie: Jajecznica z szynką i szczypiorkiem, chleb farmerski z masłem, bawarka. 1,3,7,9,11
II Śniadanie: Śliwki węgierki, andruty, sok tłoczony jabłkowy. 1,7,9,11
Obiad II danie: Dorsz z pieca konwekcyjnego, ziemniaki puree, kapusta duszona z koperkiem, woda imbirowo-cytrynowa. 1,7,9,11
Zupa: Budyniowa z grzankami. 1,9,11