Publiczne Przedszkole nr 15 w Pile

Jadłospis 04.09 – 08.09.2023r.

 

JADŁOSPIS

Poniedziałek          04.09.23

Śniadanie:  Chleb baltonowski z guacamole, kiełbasa debreczyńska -cienka na ciepło, ketchup, kawa inka z mlekiem.    1,7,9,11,12 

II Śniadanie: Półmisek warzywny: marchewka, ogórek zielony, kalarepka, żółta papryka, herbata  zielona z miodem i cytryną. 9,11    Bakalie 5,8,11,13

Obiad II danie: Naleśniki z twarożkiem waniliowym i dżemem malinowym, woda niskosodowa. 1,3,7,9,11                                                           Zupa:  Zupa ogórkowa z ziemniakami.  1,7,9,11

 

Wtorek             05.09.23

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, chleb wieloziarnisty z pastą jajeczną i szczypiorkiem. 1,3,7,9,11,13

II Śniadanie: Pieczywo Wasa z zielonym ogórkiem, herbata miętowa. 1,7,9,11 . 

Obiad II danie: Kotlet pożarski, kasza bulgur, buraczki zasmażane, sok pomarańczowy.  1,3,7,9,11,13                                                                Zupa: Zupa kalafiorowa z koperkiem.    1,7,9,11

 

Środa           06.09.23

Śniadanie: Chleb farmerski z pastą mięsną (wyrób własny), rzodkiewka, herbata z cytryną.  1,7,9,11,13

II Śniadanie: Serek homogenizowany – czarnkowski, woda ze świeżymi owocami.  7,9,11              Bakalie 5,8,11,13

Obiad II danie: Pierogi leniwe z masłem i cukrem brązowym, surówka z marchwi i jabłka z jogurtem naturalnym, kompot wiśniowy.  1,3,7,9,11  Zupa: Rosół z makaronem.  1,9,11

 

Czwartek        07.09.23

Śniadanie: Rogalik mleczny z serem salami, sałata lodowa, kakao.  1,7,9,11

II Śniadanie: Talerz owoców: mango, maliny, borówki, herbata owocowa.  9,11  

Obiad II danie: Bitki wieprzowe z szynki w sosie własnym, ziemniaki, brokuły na parze, sok malinowy. 1,7,9,11                                                   Zupa: Barszcz biały z majerankiem. 1,7,9,11

 

Piątek           08.09.23

Śniadanie: Chleb staropolski z polędwica sopocką, kolorowa papryka, rukola, kawa z mlekiem. 1,7,9,11

II Śniadanie: Krakersy z pastą twarogową ze szczypiorkiem, herbata miętowa. 1,7,9,11 

Obiad II danie: Dorsz pieczony w piecu konwekcyjnym, surówka z kapusty białej, ziemniaki, woda niskosodowa. 1,3,4,7,9,11                            Zupa: Zupa budyniowa z grzankami delikatesowymi. 1,7,9,11

Skip to content