JADŁOSPIS
Poniedziałek 02.10.23
Śniadanie: Chleb wieloziarnisty z pastą z makreli i suszonymi pomidorami, ogórek małosolny, kawa inka z mlekiem 1,4,7,9,11,13
II Śniadanie: Półmisek warzywny (marchew, ogórek zielony, rzodkiewka, kalarepka) z kabanosem drobiowym, herbata owocowa z imbirem. 1,9,11,12
Obiad II danie: Racuchy drożdżowe z jabłkami i cukrem brązowym, woda niskosodowa z miętą. 1,3,7,9,11 Zupa: Kapuśniak z mięsem. 1,9,11
Wtorek 03.10.23
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami ryżowymi, bułka paryska z serem salami i roszponką. 1,3,7,9,11
II Śniadanie: Gruszka – cząstki, sok żurawinowy. 9,11 Bakalie 5,8,11,13
Obiad II danie: Kotlet mielony wieprzowo – wołowy, kalafior na parze, ziemniaki puree, kompot owocowy. 1,3,7,9,11 Zupa: Zupa koperkowa z lanymi kluseczkami. 1,3,7,9,11
Środa 04.10.23
Śniadanie: Chleb staropolski ze schabem pieczonym (wyrób własny) kolorowa papryka, ketchup, bawarka. 1,7,9,11,12,13
II Śniadanie: Arbuz, woda z sokiem ze świeżych pomarańczy. 9,11
Obiad II danie: Miruna zapiekana z porem, surówka z warzyw mieszanych, ziemniaki, kompot owocowy. 1,3,4,7,9,11 Zupa: Ryżowa na rosole z zielona pietruszką. 1,9,11
Czwartek 05.10.23
Śniadanie: Rogal maślany z musem jabłkowym (wyrób własny), kakao naturalne na mleku. 1,3,7,9,11
II Śniadanie: Mix owocowy: maliny, borówki, herbata z miętowa z cytryną. 9,11
Obiad II danie: Zrazy wieprzowe z karkówki, ziemniaki, surówka meksykańska, sok tłoczony wiśniowy. 1,7,9,11 Zupa: Selerowa – krem z makaronem. 1,3,7,9,11
Piątek 06.10.23
Śniadanie: Chleb farmerski z pastą z awokado, jajko gotowane, szynka konserwowa, sałata lodowa, kawa inka z mlekiem. 1,3,7,9,11,12,13
II Śniadanie: Serek Czarnkowski – waniliowy, woda niskosodowa. 7,9,11 Bakalie 5,8,11,13
Obiad II danie: „Pizza Przedszkolaka” – ketchup, żółty ser, polędwica drobiowa, sok malinowy. 1,7,9,11 Zupa: Fasolowa przecierana. 1,9,11