Publiczne Przedszkole nr 15 w Pile

Jadłospis 02.10-06.10.2023r.

 

JADŁOSPIS

Poniedziałek          02.10.23

Śniadanie:  Chleb wieloziarnisty z pastą z makreli i suszonymi pomidorami, ogórek małosolny, kawa inka z mlekiem  1,4,7,9,11,13 

II Śniadanie: Półmisek warzywny (marchew, ogórek zielony, rzodkiewka, kalarepka) z kabanosem drobiowym, herbata owocowa z imbirem. 1,9,11,12    

Obiad II danie: Racuchy drożdżowe z jabłkami i cukrem brązowym, woda niskosodowa z miętą.  1,3,7,9,11                                                         Zupa:  Kapuśniak z mięsem. 1,9,11

 

Wtorek             03.10.23

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami ryżowymi, bułka paryska z serem salami i roszponką.  1,3,7,9,11

II Śniadanie: Gruszka – cząstki, sok żurawinowy.   9,11   Bakalie 5,8,11,13

Obiad II danie: Kotlet mielony wieprzowo – wołowy, kalafior na parze, ziemniaki puree, kompot owocowy.  1,3,7,9,11                                            Zupa: Zupa koperkowa z lanymi kluseczkami.   1,3,7,9,11

 

Środa           04.10.23

Śniadanie: Chleb staropolski ze schabem pieczonym (wyrób własny) kolorowa papryka, ketchup, bawarka.  1,7,9,11,12,13

II Śniadanie: Arbuz, woda z sokiem ze świeżych pomarańczy. 9,11              

Obiad II danie: Miruna zapiekana z porem, surówka z warzyw mieszanych, ziemniaki, kompot owocowy.    1,3,4,7,9,11                                      Zupa: Ryżowa na rosole z zielona pietruszką.    1,9,11

 

Czwartek        05.10.23

Śniadanie: Rogal maślany z musem jabłkowym (wyrób własny), kakao naturalne na mleku.  1,3,7,9,11

II Śniadanie: Mix owocowy: maliny, borówki, herbata z miętowa z cytryną.   9,11   

Obiad II danie: Zrazy wieprzowe z karkówki, ziemniaki, surówka meksykańska, sok tłoczony wiśniowy.   1,7,9,11                                               Zupa: Selerowa – krem z makaronem.  1,3,7,9,11

 

Piątek           06.10.23

Śniadanie: Chleb farmerski z pastą z awokado, jajko gotowane, szynka konserwowa, sałata lodowa, kawa inka z mlekiem. 1,3,7,9,11,12,13

II Śniadanie: Serek Czarnkowski – waniliowy, woda niskosodowa. 7,9,11     Bakalie 5,8,11,13

Obiad II danie: „Pizza Przedszkolaka” – ketchup, żółty ser, polędwica drobiowa, sok malinowy. 1,7,9,11                                                              Zupa: Fasolowa przecierana. 1,9,11

Skip to content