JADŁOSPIS
Poniedziałek 19.09.22
Śniadanie: Chleb wieloziarnisty z pastą z polędwicy drobiowej, ogórek małosolny – wyrób własny, kawa inka z mlekiem. 1,3,7,9,11,13
II Śniadanie: Chleb farmerski z kiełbasą szynkową, pomidory ze szczypiorkiem, herbata lipowa z miodem. 1,7,9,11,12
Obiad II danie: Pyzy drożdżowe na parze z sosem jagodowo-jogurtowym, woda niskosodowa. 1,3,7,9,11
Zupa: Zupa z czerwonej soczewicy z oregano. 1,9,11
Wtorek 20.09.22
Śniadanie: Musli z suszonymi owocami – wyrób własny na mleku, chleb baltonowski z serkiem hochland kanapkowym, kiełki rzodkiewki. 1,7,9,11
II Śniadanie: Półmisek owocowo-warzywny: banan, kiwi, marchewka, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony. 1,7,9 Bakalie 5,8,11,13
Obiad II danie: Zrazy duszone z karkówki, ziemniaki, brokuły na parze z masłem, sok tłoczony jabłkowo-porzeczkowy. 1,7,9,11
Zupa: Ryżowa z zieloną pietruszką. 1,7,9,11
Środa 21.09.22
Śniadanie: Chleb żytni z szynką farmerską, ketchup, papryka czerwona, herbata z cytryną. 1,7,9,11,12.
II Śniadanie: Koktajl mleczno-malinowy, chrupki kukurydziane. 1,7,9,11
Obiad II danie: Makaron z sosem szpinakowym z serkiem mascarpone i indykiem, woda cytrynowa z miętą. 1,7,9,11.
Zupa: Rosół dziwnowski z ziemniakami. 1,9,11
Czwartek 22.09.22
Śniadanie Zupa mleczna z ryżem, bułka grahamka z musem jabłkowym – wyrób własny. 1,7,9,11,13
Obiad II danie: Kotlet mielony wieprzowo-wołowy, kasza jęczmienna, buraczki z jabłkami, kompot truskawkowy. 1,3,7,9,11
Zupa: Krem z porów z groszkiem ptysiowym. 1,7,9,11
Piątek 23.09.22
Śniadanie: Chleb żytni z masłem, jajko gotowane z majonezem, kiełbasa krakowska, herbata z cytryną. 1,3,7,9,11,12,13
II Śniadanie: Deser bananowy z serkiem mascarpone i otrębami pszennymi, woda niskosodowa. 1,7,9,11
Obiad II danie: Morszczuk w sosie greckim, ziemniaki, kompot wieloowocowy. 1,3,4,7,9,11
Zupa: Zupa ze świeżych pomidorów zabielana z makaronem. 1,7,9,11