JADŁOSPIS
Poniedziałek 26.06.23
Śniadanie: Chleb razowy z łopatką pieczoną, rzodkiewki, ketchup, kawa z mlekiem. 1,7,9,11,12
II Śniadanie: Kanapka – chleb baltonowski z pastą z białej fasoli z suszonymi pomidorami, ogórek, herbata z cytryną. 1,7,9,11
Obiad II danie: Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem, kompot. 1,7,9,11 Zupa: Koperkowa z młodymi warzywami i wkładką mięsną. 1,9,11
Wtorek 27.06.23
Śniadanie: Mleko z kaszką manną – kubek, bułka paryska z pastą jajeczną, rzodkiewką i szczypiorkiem. 1,3,7,9,11
II Śniadanie: Paluchy z ciasta francuskiego (wyrób własny), kefir owocowy. 1,9,11
Obiad II danie: Kotlet drobiowy, młode ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa, kompot owocowy. 1,3,7,9,11 Zupa: Krem marchewkowy z prażonym słonecznikiem. 1,7,9,11
Środa 28.06.23
Śniadanie: Kiełbaska na ciepło, ketchup, kanapka – chleb wiejski z pomidorem, ogórkiem i szczypiorkiem, herbata z cytryną. 1,7,9,11,13
II Śniadanie: Pieczywo chrupkie z polędwicą drobiową, papryka świeża, herbata. 1,7,9,11,12
Obiad II danie: Dorsz duszony z warzywami, ziemniaki, kompot. 1,3,4,7,9,11 Zupa: Zupa neapolitańska z tarkowanym, serem. 1,7,9,11
Czwartek 29.06.23
Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, z dodatkiem prażonych orzechów, rodzynek i cynamonu, chleb baltonowski z dżemem. 1,3,7,9,11
II Śniadanie: Półmisek owocowo-warzywny: nektarynki, banan, winogrono, marchewka, żółta papryka. 9,11 Bakalie 5,8,11,13
Obiad II danie: Gołąbki mięsno-ryżowe w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem, kompot. 1,3,7,9,11 Zupa: Budyniowa z grzankami. 1,7,9,11
Piątek 30.06.23
Śniadanie: Tosty z pieczywa pełnoziarnistego z szynką drobiową i żółtym serem, ketchup, herbata z cytryną. 1,7,9,11,12,13
II Śniadanie: Mix przekąsek: kabanosy drobiowe, pomidorki cherry, gruszka, winogrono, marchewka. 7,9,11,12
Obiad II dnie: Pierogi leniwe z brązowym cukrem i masłem, marchewka z brzoskwinią i gruszką, sok owocowy. 1,3,7,9,11 Zupa: Jarzynowa z pulpecikami. 1,3,7,9,11