Publiczne Przedszkole nr 15 w Pile

Jadłospis 26.06-30.-06.2023r.

 

JADŁOSPIS

Poniedziałek          26.06.23

Śniadanie:  Chleb razowy z łopatką pieczoną, rzodkiewki, ketchup, kawa z mlekiem.   1,7,9,11,12 

II Śniadanie: Kanapka – chleb baltonowski z pastą z białej fasoli z suszonymi pomidorami, ogórek,  herbata z cytryną.  1,7,9,11    

Obiad II danie: Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem, kompot. 1,7,9,11                                                                                                             Zupa:  Koperkowa z młodymi warzywami i wkładką mięsną.  1,9,11

 

Wtorek             27.06.23

Śniadanie: Mleko z kaszką manną – kubek, bułka paryska z pastą jajeczną, rzodkiewką i szczypiorkiem. 1,3,7,9,11

II Śniadanie: Paluchy z ciasta francuskiego (wyrób własny), kefir owocowy. 1,9,11

Obiad II danie: Kotlet drobiowy, młode ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa, kompot owocowy. 1,3,7,9,11                                               Zupa: Krem marchewkowy z prażonym słonecznikiem.   1,7,9,11

 

Środa           28.06.23

Śniadanie: Kiełbaska na ciepło, ketchup, kanapka – chleb wiejski z pomidorem, ogórkiem i szczypiorkiem, herbata z cytryną. 1,7,9,11,13

II Śniadanie: Pieczywo chrupkie z polędwicą drobiową, papryka świeża, herbata. 1,7,9,11,12

Obiad II danie: Dorsz duszony z warzywami, ziemniaki, kompot.  1,3,4,7,9,11                                                                                                        Zupa: Zupa neapolitańska z tarkowanym, serem.    1,7,9,11

 

Czwartek        29.06.23

Śniadanie: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, z dodatkiem prażonych orzechów, rodzynek i cynamonu, chleb baltonowski z dżemem.  1,3,7,9,11

II Śniadanie: Półmisek owocowo-warzywny: nektarynki, banan, winogrono, marchewka, żółta papryka. 9,11  Bakalie 5,8,11,13 

Obiad II danie: Gołąbki mięsno-ryżowe w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem,  kompot.  1,3,7,9,11                                                         Zupa: Budyniowa z grzankami.  1,7,9,11

 

Piątek           30.06.23

Śniadanie: Tosty z pieczywa pełnoziarnistego z szynką drobiową i żółtym serem, ketchup, herbata z cytryną.   1,7,9,11,12,13

II Śniadanie: Mix przekąsek: kabanosy drobiowe, pomidorki  cherry, gruszka, winogrono, marchewka. 7,9,11,12                                                                                                                          

Obiad II dnie: Pierogi leniwe z brązowym cukrem i masłem, marchewka z brzoskwinią i gruszką, sok owocowy. 1,3,7,9,11                                  Zupa: Jarzynowa z pulpecikami.   1,3,7,9,11

Przejdź do treści