JADŁOSPIS
Poniedziałek 13.11.23
Śniadanie: Chleb baltonowski z polędwicą sopocką, papryka żółta, sałata masłowa, herbata owocowa. 1,7,9,11,12,13
II Śniadanie: Pieczywo pełnoziarniste Wasa z zielonym ogórkiem i rzodkiewką, bawarka. 1,7,9,11
Obiad II danie: Pyzy drożdżowe z sosem malinowym, woda niskosodowa z cytryną. 1,3,7,9,11 Zupa: Węgierska z ziemniakami. 1,9,11
Wtorek 14.11.23
Śniadanie: Zupa mleczna z granolą, chałka z serkiem Hochland kanapkowym. 1,3,7,9,11
II Śniadanie: Półmisek owocowo-warzywny: jabłko, gruszka, malina, ogórek zielony, marchew, herbata z miodem. 9,11,13
Obiad II danie: Łopatka duszona z żurawiną, ziemniaki puree, fasolka szparagowa z masłem, sok pomarańczowy. 1,7,9,11,12 Zupa: Krem z selera z makaronem i zieloną pietruszką. 1,7,9,11
Środa 15.11.23
Śniadanie: Chleb farmerski z pastą jarzynowo – mięsną, pomidor, kiełki brokuła, kawa z mlekiem. 1,7,9,11,12,13
II Śniadanie: Actimel, krakersy. 1,7,9,11
Obiad II danie: Miruna opiekana z warzywami duszonymi, ziemniaki, napar z herbaty zielonej z imbirem i cytryną. 1,3,4,7,9,11 Zupa: Z czerwonej soczewicy przecierana. 1,9,11
Czwartek 16.11.23
Śniadanie: Bułka kajzerka z żółtym serem i szczypiorkiem, mleko. 1,7,9,11
II Śniadanie: Chlebek bananowy – wyrób własny, woda niskosodowa. 1,3,7,9,11
Obiad II danie: Indyk w sosie potrawkowym, ryż, marchewka oprószana z kalarepą, kompot z jabłek. 1,3,7,9,11 Zupa: Rosół z dziwnowski z lubczykiem. 1,9,11
Piątek 17.11.23
Śniadanie: Chleb staropolski ze schabem pieczonym – wyrób własny, sałata lodowa i rzodkiewka, humus z suszonymi pomidorami, herbata Rooibos z ksylitolem. 1,7,9,11,12,15
II Śniadanie: Mus jabłkowo-truskawkowy, herbatka melisa z cytryną. 9,11
Obiad II danie: Paluszki rybne z morszczuka, ziemniaki, mizeria, kompot owocowy. 1,3,4,7,9,11 Zupa: Ogórkowa zabielana. 1,7,9,11