Publiczne Przedszkole nr 15 w Pile

Jadłospis 13.11-17.11.2023r.

 

JADŁOSPIS

Poniedziałek          13.11.23

Śniadanie:  Chleb baltonowski  z polędwicą sopocką, papryka żółta, sałata masłowa, herbata owocowa. 1,7,9,11,12,13

II Śniadanie: Pieczywo pełnoziarniste Wasa z zielonym ogórkiem i rzodkiewką, bawarka. 1,7,9,11

Obiad II danie: Pyzy drożdżowe z sosem malinowym, woda niskosodowa z cytryną.  1,3,7,9,11                                  Zupa:  Węgierska z ziemniakami.  1,9,11

 

Wtorek             14.11.23

Śniadanie:  Zupa mleczna z granolą, chałka z serkiem Hochland kanapkowym.   1,3,7,9,11

II Śniadanie: Półmisek owocowo-warzywny: jabłko, gruszka, malina, ogórek zielony, marchew, herbata z miodem.  9,11,13

Obiad II danie: Łopatka duszona z żurawiną, ziemniaki puree, fasolka szparagowa z masłem, sok pomarańczowy.  1,7,9,11,12                                                                                                                                                                            Zupa:  Krem z selera z makaronem i zieloną pietruszką. 1,7,9,11

 

Środa           15.11.23

Śniadanie: Chleb farmerski z pastą jarzynowo – mięsną, pomidor, kiełki brokuła, kawa z mlekiem. 1,7,9,11,12,13

II Śniadanie: Actimel, krakersy.   1,7,9,11

Obiad II danie: Miruna opiekana z warzywami duszonymi, ziemniaki, napar z herbaty zielonej z imbirem i cytryną.    1,3,4,7,9,11                                                                                                                                                                      Zupa:  Z czerwonej soczewicy przecierana.    1,9,11

 

Czwartek        16.11.23

Śniadanie: Bułka kajzerka z żółtym serem i szczypiorkiem, mleko.  1,7,9,11

II Śniadanie: Chlebek bananowy – wyrób własny, woda niskosodowa.  1,3,7,9,11

Obiad II danie: Indyk w sosie potrawkowym, ryż, marchewka oprószana z kalarepą, kompot z jabłek. 1,3,7,9,11       Zupa: Rosół z dziwnowski z lubczykiem.  1,9,11

 

Piątek           17.11.23

Śniadanie: Chleb staropolski ze schabem pieczonym – wyrób własny, sałata lodowa i rzodkiewka, humus z suszonymi pomidorami, herbata Rooibos z ksylitolem.  1,7,9,11,12,15

II Śniadanie: Mus jabłkowo-truskawkowy, herbatka melisa z cytryną.  9,11

Obiad II danie: Paluszki rybne z morszczuka, ziemniaki, mizeria, kompot owocowy.  1,3,4,7,9,11                                Zupa: Ogórkowa zabielana. 1,7,9,11

Skip to content