JADŁOSPIS
Poniedziałek 09.05.22
Śniadanie: Chleb żytni z paprykarzem z makreli (wyrób własny), ogórek słodko-kwaśny, herbata z cytryną.1,4,7,9,11
II Śniadanie: Chleb wieloziarnisty z kiełbasą krakowską, ketchup, sałata lodowa, herbata miętowa.1,7,9,11,12
Obiad II danie: Makaron kokardki z sosem jogurtowo-truskawkowym, woda cytrynowa. 1,3,7,9,11
Zupa: Zupa botwinka z jajkiem. 1,3,7,9,11
Wtorek 10.05.22
Śniadanie: Owsianka z suszonymi owocami, bułka paryska ze świeżym ogórkiem i kiełkami rzodkiewki. 1,7,9,11
II Śniadanie: Półmisek owocowo-warzywny, lemoniada pomarańczowa (wyrób własny) 1,9,11
Obiad II danie: Kurczak w sosie potrawkowym, ryż na sypko, marchewka z groszkiem, kompot owocowy. 1,3,7,9,11
Zupa: Rosół dziwnowski z ziemniakami. 1,9,11
Środa 11.05.22
Śniadanie: Chleb orkiszowy z indykiem pieczonym (wyrób własny), pomidor, kawa inka z mlekiem. 1,7,9,11,12,13
II Śniadanie: Arbuz, napar imbirowo-cytrynowy.1,3,7,9,11Bakalie 5,8,11,13
Obiad II danie: Pierogi leniwe z masłem i cukrem brązowym, sałatka owocowa z pomarańczy i brzoskwiń, woda cytrynowa z miętą. 1,3,7,9,11
Zupa: Krem z porów z groszkiem ptysiowym. 1,7,9,11
Czwartek 12.05.22
Śniadanie: Tosty z pieczywa pełnoziarnistego z serem, szynką i ketchupem, herbata z cytryną. 1,7,9,11,12,13
II Śniadanie: Galaretka malinowa, herbata zielona z cytryną. 1,7,9,11.
Obiad II danie: Szynka pieczona z żurawiną, ziemniaki, fasolka szparagowa z masłem, kompot. 1,7,9,11
Zupa: Kapuśniak z młodej kapusty z koperkiem. 1,9,11
Piątek 13.05.22
Śniadanie: Chleb baltonowski z pastą jajeczną i szczypiorkiem, bawarka 1,3,7,9,11
II Śniadanie: Jogurt „Gratka” truskawkowy, woda mineralna niskosodowa. Bakalie 5,8,11,13
Obiad II danie: Miruna pieczona w piecu konwekcyjnym, surówka z warzyw mieszanych, ziemniaki puree, sok tłoczony. 1,3,4,7,9,11
Zupa: Owocowa z makaronem.1,7,9,11